Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

5 ongewone vakantie-ideeën

Ben je op zoek naar iets een beetje anders voor je volgende vakantie? Als het idee van een klassieke strandvakantie je niet aanspreekt, dan zou een reis naar een van deze ongewone en verschillende vakantie-ideeën misschien wel de juiste keuze kunnen zijn.

Niet iedereen wil ten slotte zijn vakantie uitsluitend ontspannen doorbrengen in de zon – voor sommigen is tijd weg de perfecte kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten die je normaal niet zou doen thuis. Waarom probeer je niet deze spannende ervaringen uit?

Surf op een Rivier in Duitsland

Binnenlands Duitsland kan mijlenver verwijderd zijn van zanderige kusten en oceaangolven, maar je kunt nog steeds gaan surfen. Ga naar de Eisbach in München voor een dagje surfen op de rivier, gezegd wordt een van de beste surfplekken in heel Europa te zijn. Een woord van advies echter – dit is alleen geschikt voor surfers met enige ervaring en niet voor complete beginners.

Zwem met Varkens in de Bahama’s

Ja, je leest het goed, je kunt daadwerkelijk zwemmen met varkens! Een Bahamaans eiland staat bekend als de thuisbasis van een familie varkens – ongeveer 20 van hen, eigenlijk. Dit onbewoonde eiland heet Big Major Cay – of Pig Beach zoals de lokale bevolking het noemt – is al jaren het leefgebied van de varkens en mensen krijgen er maar geen genoeg van de ervaring. Als je op het strand aankomt, zullen deze varkens blij hondje drijven naar je boot (in ruil voor eten natuurlijk) en als je het een beetje warm hebt en wilt afkoelen, spring dan gewoon in het water en geniet van wat tijd met je nieuwe vrienden.

Lees meer: Nieuw Zeeland rondreis of Bahamas rondreis?

Rol een Heuvel af in een Plastic Bal in Nieuw-Zeeland

Een plastic bal naar beneden rollen? Ook bekend als zorbing. Hier wordt een deelnemer vastgemaakt in een binnenste capsule in een grote, transparante bal die vervolgens over de grond of heuvels wordt gerold, met snelheden tot 50 kilometer per uur. Maak je geen zorgen, je hebt een kussen tussen jou en de grond om jezelf te beschermen – dus maak je vast en ga rollen. Het is geweldig leuk!

Hondensleeën in Finland, Lapland

Hondensleeën in Lapland is een leuke en spannende manier om de prachtige landschappen te verkennen en te zien. Je zult op de sneeuw achter een troep energieke en belachelijk schattige honden vliegen die van rennen houden. Het is een ervaring waar de honden ook van houden – het helpt hen te bewegen en te doen waar ze het beste in zijn, rondrennen.

Kakkerlakkenraces in Australië

Dit evenement vindt elk jaar plaats op Australië Dag – 26 januari – en is een van hun grootste feesten. Dus, als je in Australië bent voor wat winterzon en een lange vakantie, ga dan eens kijken. Je kunt je eigen griezelige beestje meenemen of er een kopen bij de piste. Het beste aan deze nogal ongebruikelijke activiteit is dat als je wint, je een geldprijs ontvangt. Je kunt je kakkerlak ook noemen zoals je wilt.