Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Dit is waarom het handig is om te kiezen voor dit soort heftruck

Het jaar 2021 staat voor de deur. Dat betekent dat het tijd is voor bedrijven om na te denken over de nieuwe veiligheidsvoorschriften voor heftrucks die eraan komen. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor de veiligheid van heftrucks voor het jaar 2021. De nieuwe richtlijnen zijn gericht op het verminderen van het aantal verwondingen en sterfgevallen die verband houden met heftrucks. OSHA streeft naar vermindering van het aantal ernstige verwondingen die verband houden met heftrucks. Het is daarom handig om goed te kijken naar wat voor soort heftruck je wilt gaan kopen.

De nieuwe veiligheidsvoorschriften voor heftrucks

1. Voor vorkheftrucks geldt een maximumsnelheid van 5 mph. 2. Vorkheftrucks moeten een maximumgewicht van 5.000 pond hebben. 3. Heftrucks moeten zijn uitgerust met veiligheidsgordels en airbags ter bescherming van de bestuurder. 4. Heftruckbestuurders mogen niet jonger zijn dan 16 jaar om een ​​vorkheftruck te bedienen en moeten minstens 18 jaar oud zijn om een ​​vorkheftruck te bedienen in een industriële omgeving (tenzij er een volwassen supervisor aanwezig is).

Heftrucks zijn veilig

De beste manier om blessures te voorkomen is door een goede machinist te hebben. Vorkheftrucks zijn zeer nuttige machines, de zijn er ook in verschillende vormen en maten zoals een meeneemheftruck. Deze soort heftrucks zijn wat minder groot en kunnen makkelijk meegenomen worden, dit is een groot voordeel voor vrachtwagenchauffeurs bijvoorbeeld. Ze worden gebruikt in magazijnen, fabrieken en bouwplaatsen. Deze voertuigen helpen werknemers om zware materialen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Vorkheftrucks kunnen echter ernstig letsel of de dood veroorzaken als ze niet correct worden bediend. De nieuwe OSHA-richtlijnen zijn bedoeld om het aantal verwondingen en sterfgevallen als gevolg van vorkheftrucks te verminderen door de veiligheid van deze machines te verbeteren. De nieuwe richtlijnen worden in 2021 geïmplementeerd.

Wat zijn de voordelen van een heftruck?

Een vorkheftruck is een industriële vrachtwagen die wordt gebruikt om materialen op te tillen en te vervoeren. Een vorkheftruck heeft een verhoogd platform of tanden waarop de last wordt gedragen. De last wordt vastgehouden door de tanden en gedragen door wielen, rupsbanden of poten. De vorken zijn bevestigd aan een giek die draait met behulp van een scharnier aan de basis. De giek kan worden bediend om in alle richtingen te bewegen, waardoor het voertuig maximaal manoeuvreerbaar is. Vorkheftrucks worden veel gebruikt in magazijnen, fabrieken en bouwplaatsen waar materialen gemakkelijk moeten worden opgetild en vervoerd van de ene plaats naar de andere. Dit scheelt veel medewerkers hun fysieke belasting, dit apparaat kan namelijk zware voorwerpen makkelijk verplaatsen zonder dat er veel mankracht voor nodig is. Daarnaast is het zo dat de medewerkers hierdoor minder snel fysiek overbelast raken door het zware werk dat van ze af wordt genomen.