Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Dit moet je weten over een professionele koelcel

Een vriescel kopen is een goed idee. Op deze manier kun je artikelen opslaan die een bepaalde temperatuur nodig hebben om hun kwaliteit te behouden. Er is echter een faciliteit dat bekend staat om een groot volume van producten die koeling en bewaring nodig hebben, en dat is een koelcel. Een koelcel is een uitstekende ruimte om fruit, groenten en andere eetwaren op te slaan. Het verlengt de houdbaarheid en voorkomt dat de producten gaan rotten. Koelcellen zijn een uitstekend idee, omdat ze goederen aanzienlijk koeler houden dan de normale kamertemperatuur. Vriescellen en koelcellen zijn dus uitstekende opties voor het opslaan van bederfelijke goederen. Ze bieden verschillende voordelen en zijn nuttig voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Als je meer wilt weten over de voordelen, lees dan verder!

Een waaier van toepassingen

Koelcellen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kunt namelijk eenvoudig de temperatuur wijzigen. Het kan een droogkamer zijn om het vochtgehalte van de opgeslagen producten onder controle te houden, maar het kan ook gebruikt worden als een vriezer. Je kunt een koelcel kopen als je artikelen wilt opslaan die op een specifieke temperatuur gehouden moeten worden. Deze units zijn luchtdicht en zullen je producten beschermen tegen strenge temperaturen, of weer schommelingen die buiten de koelruimte kunnen ontstaan. Een ander voordeel van deze temperatuurregelbare containers is dat ze kunnen worden gebruikt als ontvochtiger om het vocht op te drogen en te beheersen. Dit is vooral handig wanneer je droge opslag nodig hebt. De temperatuur van de meeste van deze units kan worden gewijzigd. 

Aanpasbare maten en instellingen

De koeling technologie van koelcellen zijn zover gevorderd dat er nu verschillende maten en soorten beschikbaar zijn om aan je specifieke eisen te voldoen. Deze unieke units kunnen op maat gemaakt worden met het juiste koelsysteem voor je specifieke wensen. Een koelcel kan je spullen beide droog en gekoeld houden. Daarnaast kunnen deze units in elke gewenste vorm en grootte worden gebouwd. Draagbare en stationaire units zijn er in verschillende maten, zodat je zeker iets zult vinden dat voldoet aan je behoeften en voorkeuren.

Het is kostenefficiënt

De koeling van koelcellen kan je geld besparen omdat je bederf tegen kunt gaan. Een koelcel kan fruit en groenten op de juiste temperatuur houden. Daarnaast wordt het vochtgehalte beheerd, waardoor het verse product langer houdbaar is voordat het wordt geconsumeerd. Het is dus een kosteneffectieve manier om je producten op te slaan.

Wat is vacuüm koeling?

Er bestaat ook zoiets als vacuümkoeling. Wat is dat precies? Dit is een nieuwe techniek die alle lucht uit de koelunit haalt. Hierdoor kunnen verschillende soorten voedsel voor een langere tijd houdbaar blijven. Ideaal toch? Wist je dat vacuüm letterlijk ‘zonder lucht’ betekent? Deze manier van koelen wordt voornamelijk gebruikt voor vis, vlees, schelpdieren, groenten, fruit en andere soorten voedingswaren met een houdbaarheidsdatum. Hoe werkt dit proces? In principe wordt de lucht in een ruimte weggepompt, waardoor het water verdampt. Op deze manier wordt alle warmte onttrokken aan de producten. Op deze manier heb je een korte inkoeltijd, waardoor je producten langer houdbaar blijven.