Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Drie tips die ervoor kunnen zorgen dat je beter zal gaan ontspannen buiten de werkuren:

Vrijwel iedereen herkent het wel: anno 2023 lijkt het alsof er steeds meer van je verwacht wordt. Soms kan het dan voorkomen dat bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden net iets te veel worden. Onderstaande drie tips kunnen je helpen om buiten het werk wat meer ontspanning te vinden:

Tip 1: Ga aan de slag bij een sportvereniging

Sporten kan er zeker voor zorgen dat je buiten het werk om wat fijne afleiding krijgt. Vind je het leuk om onder de mensen te zijn? Kijk dan bijvoorbeeld of een teamsport als voetbal, hockey of handbal iets voor jou is. Ga je liever individueel aan de slag of in een team met een beperkt aantal spelers? Denk dan aan squash, padel of tennis!

Tip 2: Kies een gezonde leefstijl

Een goed ritme opbouwen kan ook zeker helpen om jezelf beter in je vel te laten voelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je iedere doordeweekse avond op hetzelfde moment naar bed gaat en ook weer op hetzelfde moment opstaat. Belangrijk is daarbij dat je minimaal 8 uur slaap per nacht probeert te halen om uitgerust wakker te kunnen worden. Na een tijdje zal je gaan merken dat je een beter ritme hebt waardoor je jezelf ook misschien al wel wat beter zal voelen.

Tip 3: Ontdek en probeer nieuwe dingen

Probeer uit je comfort zone te komen en je niks aan te trekken van wat andere mensen van je vinden. Wil je graag een mindfulness cursus volgen of een keer in je eentje een reis maken? Ga ervoor! Op beide manieren leer je bijvoorbeeld extra vaardigheden waardoor zelfstandig nadenken en keuzes maken in de toekomst makkelijker wordt.

Geïnteresseerd in nog meer ideeën of inspiratie om er voor te zorgen dat je buiten het werk om wat meer ontspannen voelt? Neem dan een kijkje op balans werk prive of overspannen of burnout.