Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Een écht Hollands feest, regel je zo

Wanneer je een feest geeft, is dat meestal bedoeld om iets te vieren. Het leven, een geliefde etc. Soms is een herdenking ook een feest bedoeld om echt iets te vieren. Wat de reden van je feest ook precies is, soms is het handig om een leidraad te hebben tijdens het regelen van dit alles. Een thema is dan een goede optie en ook nog eens heel leuk. Nu heb je een hoop opties om voor te kiezen en je kan voor de meest voorkomende thema’s gaan zoals togafeest, 70’s thema etc. Of je doet iets anders en je kiest voor een oeroud echt Hollands thema. Wat heb je dan nodig? Kaas en Delfts blauw bijvoorbeeld.

De grote hits

Ik zal niet te ver ingaan op de reden van een feest dus je zal zelf bij deze opties moeten bedenken of het wel of niet past en wat je dan precies nodig hebt. Maar bij een Nederlands thema feest horen natuurlijk Nederlandse hits. Maak een playlist aan met alle meezingers van de afgelopen jaren. Frans Bauer, Marco Borsato en ga zo maar door. Gooi er ook wat recente hits in bijvoorbeeld van Nielson. Óf, nog beter, als je het budget hebt, is het een leuk idee om een artiest in te huren. Maar zolang mensen mee kunnen zingen, zit je wel goed.

Decor zorgt voor gezelligheid

Om het thema ook door te voeren in de sfeer, heb je decor nodig dat écht Nederlands aanvoelt. Wat bedoel ik dan? Nou zorg bijvoorbeeld voor blosjes tulpen. Maak een fotoplek met klompen en ouderwets kledendracht. En zorg voor cadeaus voor de gasten door middel van kleine tasjes met daarin Hollandse dingetjes zoals kaas, stroopwafels en een prachtig Delfts blauw beeldje of serviesstuk voor in huis. Zo blijft jouw feest in het geheugen van je gasten hangen.

Smullen maar

Om het helemaal af te maken, komen we bij het laatste punt. Eten verbroedert en naar mijn mening is een feest niet compleet zonder verbroedering of eten. Verras je gasten met oer Hollandse lekkernijen. Wissel de haring af met bitterballen en zorg voor heerlijke gebakjes, want iedereen houdt van iets zoets op z’n tijd. Of geef een milieuvriendelijke en diervriendelijke twist aan de tradities en kies voor vegetarische varianten op de Hollandse snacks.

Voor je het weet, sta je op een enorm gezellig feest. Breng die biertjes maar door en is er nog voetbal op de tv?