Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Haal de barman of -vrouw in jezelf naar boven

cocktail shakers

Een goede cocktail kan zorgen voor een goede avond. Gelukkig hoef je niet ver te reizen voor een goede cocktail. Cocktails zijn namelijk zeer gemakkelijk zelf te maken. Dit is ook nog eens een stuk goedkoper dan wanneer je er eentje zou halen bij de kroeg of bar. Voor sommige cocktails heb je niet eens speciale gerei nodig. Echter, wil jij lekker experimenteren met het maken van verschillende cocktails, dan is het wel handig om cocktail shakers in huis te halen. Zo kun je dranken goed mixen en tegelijkertijd goed koelen. Door ijsklontjes aan de metalen shaker toe te voegen is je cocktail namelijk binnen no time gekoeld.

Zeefjes, mesjes en barmaatjes in een cocktail set

Wil je niet alleen een shaker, maar ook andere gereedschappen in huis halen, die het maken van cocktails gemakkelijker maakt? Schaf dan een goede cocktail sets aan. Hierin zitten verschillende producten die speciaal ontworpen zijn voor het maken van cocktails. Hierin zit bijvoorbeeld een zeefje. Dit is een klein maatje, waardoor hij perfect op het glas past. Het zeefje is niet bij elke cocktail nodig, maar wel handig bij cocktails waarin kruiden, pitjes of andere stukjes zouden kunnen zitten. Dit is bijvoorbeeld handig bij een gin-basil smash, waarbij je stukjes basilicum uit de cocktail wilt zeven, voordat je hem in het glas inschenkt.

Zoek informatie op over cocktails en bereidingswijzen

Als je wat meer over cocktails wilt weten kun je veel informatie op internet vinden. Op veel verschillende sites staan recepten, tips en verschillende soorten bereidingswijzen. Echter, als je niet informatie tot je wilt nemen via allerlei verschillende webpagina’s, dan is het een tip om een cocktailboek te kopen. In zo’n boek wordt vaak eerst de basisinformatie over cocktails uitgelegd. De technieken die het meest gebruikt worden en waar het vandaan komt. Verder in het boek zijn vervolgens de recepten te vinden. Sommige boeken bevatten ook variaties van bekende cocktails, waardoor je oneindig kunt experimenteren. Ben je nog niet uit geshaked? Probeer dan zelf wat lekkers te brouwen.