Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Het perfecte idee voor een onvergetelijke bruiloft!

silent disco boot utrecht

Ga je binnenkort trouwen of ga je een middag/avond organiseren voor een bruiloft van een kennis, familielid, vriend of vriendin? Dan wil je graag dat het een onvergetelijke middag of avond wordt. Wij vertellen je hoe je hiervoor zorgt!

Een silent disco party

Het perfecte idee voor een onvergetelijke bruiloft is een silent disco party oftewel een stil disco feest. Hierbij krijgt iedereen een koptelefoon en luistert hij/zij naar de muziek. Je kan meerdere zenders gebruiken (maximaal 3), waardoor er meerdere soorten muziek afgespeeld kunnen worden en iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Ook kan je meerdere DJ’s regelen, wat het feestje nog gaver maakt. De installatie is heel eenvoudig en daarvoor wordt er geen technische kennis vereist. Het voordeel is dat er geen geluidsoverlast veroorzaakt wordt, niemand last heeft van omgevingsgeluiden en de muziek in het gewenste volume gezet kan worden. 

Door de muziek zachter te zetten, kan gehoorbeschadiging voorkomen worden en kunnen mensen met elkaar praten. Daarnaast is de geluidskwaliteit veel beter dan een standaard feest met speakers. Bovendien kan je ook nog een battle tussen de bruid en bruidegom regelen, wat de bruiloft nog leuker maakt. Ook de DJ’s kunnen het als battle zien, want de DJ die de meeste luisteraars in de zaal heeft, heeft dan gewonnen. Dit kunnen ze zien aan de kleur van de lampjes op de zijkant van de koptelefoons. Zo heb je rood, blauw en groen, waarbij elke DJ of elk kanaal zijn eigen kleur heeft. Hierdoor kan iedereen van elkaar zien naar welke muziek zij luisteren, waardoor ze samen kunnen dansen op dezelfde beat. Verder kan je nog kiezen voor een silent disco in het licht en donker, waarbij je in het donker goed de lampjes kan zien. Dat zorgt voor een leuke en gezellige sfeer.

De locaties

De locatie van zo’n silent disco party kan overal zijn. Zo kan het zowel binnen als buiten zijn, wat ideaal is bij warm weer. Je hebt buiten vaak meer ruimte, het is eenvoudiger te regelen en je kan er ook nog een tent neerzetten en eventueel een BBQ. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen voor een silent disco op een boot. Je kan bijvoorbeeld een silent disco set huren en vervolgens de locatie regelen (zoals Utrecht), waardoor je een silent disco boot Utrecht hebt. Dit is een zeer origineel idee voor een onvergetelijke bruiloft. Verder kan je ook denken aan een bruiloftzaal, boerderij, club, park of gewoon thuis. 

Een silent disco is eenvoudig te regelen, want je hoeft vaak alleen nog de installatie, een DJ of muziek, decoratie en eten en drinken te regelen. Veel van die dingen kan je al regelen bij de locatie zelf, zoals bij een club of bruiloftzaal. Zij doen vervolgens de rest, waardoor je minder hoeft te regelen, maar er wel iets meer voor betaalt. Je kan er ook een thema bij verzinnen, dus bijvoorbeeld een silent neon party, beach party of een jaren 20 stijl. Dit kan prima bij een bruiloft en maakt het nog origineler. Je hoeft dan alleen wat spullen ervoor te regelen, denk aan glow materiaal of decoratie (zoals zwembanden of een ouderwetse grammofoon). Verder is het belangrijk dat er sta- en bartafels op de locatie aanwezig zijn en hapjes en drankjes. Hierdoor worden mensen ook gestimuleerd om sneller met elkaar te praten en is het een gezellig feestje.

Waar kan je het huren?

Een silent disco set kan je tegen een scherpe prijs bij silentdiscosethuren.nl huren. Hier kan je al vanaf 6 koptelefoons huren en betaal je slechts enkel de verzendkosten, dus geen retourkosten. Je kan de koptelefoons in de gewenste hoeveelheid bestellen, net hoeveel jij er nodig hebt. Neem dus snel een kijkje in de webshop van silentdiscosethuren.nl.