Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Hoe vind je een geschikte locatie voor je huwelijk?

Voor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag uit hun leven. Zij verklaren deze dag namelijk officieel de liefde aan hun partner. Op deze dag moet natuurlijk alles tot in de puntjes geregeld zijn. De trouwkleding moet prachtig zijn en natuurlijk mogen de ringen niet vergeten worden. Ook de locatie is van groot belang. Het vinden van een trouwlocatie is niet bepaald lastig, aangezien er tegenwoordig een groot aanbod is aan trouwlocaties. En dan praten we al lang niet alleen meer over kerken. Het vinden van een trouwlocatie mag dan niet al te lastig zijn, maar dat is het vinden van een geschikte trouwlocatie wel. Jij wilt natuurlijk dat jouw dag helemaal perfect is en daar hoort natuurlijk een geschikte locatie bij. Maar hoe vind je een geschikte locatie voor je huwelijk?

Budget bepalen
Voordat je op zoek kunt naar een geschikte trouwlocatie  , moet je natuurlijk wel weten hoeveel geld je wilt besteden aan een locatie. Voor sommige locaties wordt de hoofdprijs gevraagd. Vraag dan ook altijd een offerte aan. Het zit er dan ook dik in dat je deze trouwlocatie aan je voorbij moet laten gaan, omdat je gewoonweg niet zoveel geld te besteden hebt aan een trouwlocatie. Om de lijst van mogelijke trouwlocaties een stuk korter te maken, doe je er goed aan eerst een budget te bepalen. Op deze manier weet je precies naar welke locaties je moet zoeken en zo voorkom je dat je uiteindelijk teleurgesteld wordt wanneer je een prachtige, maar veel te dure, trouwlocatie hebt gevonden.

Trouwen

Gastenlijst opstellen
Om een geschikte locatie te kunnen vinden, moet je natuurlijk wel weten hoeveel gasten je wilt verwelkomen op je huwelijk. Je wilt immers voorkomen dat op jullie trouwdag blijkt dat de locatie veel te klein is voor het aantal mensen dat jullie hebben uitgenodigd. Voordat je begint met het zoeken naar een geschikte trouwlocatie, is het verstandig om een gastenlijst op te stellen. Het komt natuurlijk niet heel precies, maar het maakt het een stuk makkelijker wanneer je een indicatie hebt van hoeveel personen er komen. Op deze manier kun je een heel aantal trouwlocaties waarschijnlijk al van je lijstje schrappen.

Trouwlocaties zoeken
Wanneer je eenmaal het budget hebt bepaald en de gastenlijst hebt opgesteld, is het zaak om naar geschikte trouwlocaties op zoek te gaan. Waarschijnlijk begin je ergens in de buurt, omdat een groot deel van de gasten ook uit dezelfde omgeving komt. Informeer ook eens bij vrienden, familie en kennissen of zij nog een geschikte trouwlocatie weten om jullie huwelijk te voltrekken . Lukt het je niet om in jouw omgeving een geschikte trouwlocatie te vinden? Kijk dan eens op het internet of er mogelijk locaties zijn die aan jouw verwachtingen voldoen en zich ook nog eens op een overbrugbare afstand bevinden.

Breng een bezoek aan de locatie(s)
Hebben jullie een shortlist gemaakt van een aantal geschikte trouwlocaties? Dan is het zaak om deze locaties allemaal te bezoeken. Door een bezoek te brengen aan een mogelijke trouwlocatie, krijg jij alvast een impressie van de locatie. Kun jij jezelf al helemaal indenken dat jij hier het ‘ja-woord’  geeft aan je partner? Dan is dit waarschijnlijk een meer dan geschikte trouwlocatie om jullie huwelijk te bezegelen. Het is altijd verstandig om meerdere trouwlocaties te bezoeken, want mogelijk is er een locatie die nog geschikter is dan een locatie die jullie eerder hebben bezocht. Loop dan ook niet te hard van stapel, maar neem de tijd voor het vinden van een geschikte trouwlocatie.