Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Is investeren in een betonvloer het waard?

Voor je woning of bedrijfsruimte is het belangrijk dat de vloer geschikt is voor de functionaliteit van de ruimte. Op het moment dat je een ruimte hebt waarvan je weet dat de vloer vaak vies wordt zal je niet snel tapijt neerleggen. Dit spreekt redelijk voor zich, maar Er zijn ook veel subtielere verschillen in functionaliteit van een vloer en het is belangrijk om hierin bewust een goede keuze te maken. Een vloertype dat vaak over het hoofd wordt gezien maar toch zeer veelzijdig is, is een betonnen gietvloer. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een gietvloer en waarom betonnen gietvloeren misschien wel geschikt zijn voor jouw toepassing.

Veelzijdigheid en duurzaamheid

Gietvloeren hebben vele toepassingen. De meeste gietvloeren zijn waterafstotend, comfortabel en ze kunnen vaak een zware belasting hebben. Er is een breed scala aan typen gietvloeren. veel gietvloeren zijn een combinatie tussen kunststof en cement. Gietvloeren met een hoge concentratie kunststof zijn vaak geluiddempend, zacht en elastisch. Deze vloeren zijn uitermate geschikt voor woningen of bijvoorbeeld sporthallen. Gietvloeren met een hogere concentratie cement of beton zijn vaak een stuk slijtvaster. Deze stevige vloeren worden doorgaans gebruikt in industriële ruimtes maar zijn ook zeer geschikt voor woningen, zeker in moderne woningen met een industrieel karakter. Voor woningen (en vaak ook voor bedrijfsruimtes) is het verstandig om te kiezen voor een donkere kleur. Een donkere kleur zorgt ervoor dat de strepen van schoenen minder zichtbaar zijn. Een fijn kenmerk van de gemiddelde gietvloer is dat deze makkelijk te reinigen is dit geldt zeker voor gietvloer betonnen.

Doe het niet zelf

Het leggen van een gietvloer is gespecialiseerde klus. Zorg ervoor dat je de juiste persoon voor de werkzaamheden inschakelt om op deze manier problemen op lange termijn te voorkomen. Kies voor een betonvloer dan dus ook een betonvloer specialist. de kosten hiervan vallen vaak mee op het moment dat je kijkt naar het lange termijn effect en de duurzaamheid van de vloer. Bij een betonvloer weet je eigenlijk altijd zeker dat deze alles kan hebben wat je er mee wilt doen. Laat je bij de keuze voor gietvloer ook adviseren door de specialist. Een goede ervaren gietvloeren specialist zal je altijd vragen naar je wensen en naar de toepassing van de ruimte. Op deze manier ligt er bij jou in je woning of in je bedrijfsruimte een vloer waarvan je zeker weet dat je er stevig in je schoenen kan staan.