Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Is investeren in linkbuilding de moeite waard?

Backlink linkBuilding

Een bedrijf dat zichzelf serieus neemt, kan niet meer zonder goede website. Wat veel mensen niet in de gaten hebben, is dat een goede site alleen niet meer voldoende is. Wanneer een website gemaakt is, moet u zorgen dat uw site gevonden wordt. Per dag komen er namelijk duizenden sites bij op het web, dus het is geen unicum dat een site helemaal verdwijnt tussen alle sites die ooit gemaakt zijn. Zorg er daarom voor dat uw site hoog in Google eindigt want dit is de manier om verkeer op uw pagina te genereren. Hoe doet u dit? Dat kan op meerdere manieren. Een daarvan is een linkbuilding campagne. Dit is een zeer effectief gebleken manier om te zorgen dat een site niet alleen hoog in Google eindigt, maar daar ook blijft staan.

Wat is linkbuilding precies?

Om te begrijpen wat linkbuilding precies is, moet u weten hoe een zoekmachine werkt. Wanneer u een nieuwe auto in Groningen wilt kopen en u wilt online naar aanbieders zoeken, dan kunt u op ‘auto kopen Groningen’ Googelen. Bent u die ondernemer die auto’s in Groningen verkoopt, dan is het zaak om te zorgen dat iedereen die op ‘auto kopen Groningen’ googelt, op uw site terecht komt. Dat kunt u faciliteren door artikelen op externe sites te plaatsen over een auto kopen in Groningen. In deze teksten worden links geplaatst naar uw site. Deze links worden door Google gezien en sterk gewaardeerd wanneer de content van het artikel uniek en relevant is. Hoe meer van deze links u weet te plaatsen op het web, hoe hoger uw site in de zoekresultaten van Google zal eindigen. Het is echter wel belangrijk dat u niet willekeurig links laat plaatsen want slechte links kunnen in uw nadeel werken.

Wie kan een linkbuilding campagne verzorgen?

Het idee achter een linkbuilding campagne klinkt wellicht eenvoudig, toch is het in de praktijk vaak lastiger dan gedacht om zelf een goede linkbuilding campagne op te zetten. U moet namelijk weten welke zoektermen u moet gebruiken, u moet goede externe sites weten te vinden en u moet consequent links blijven maken. Dat kan heel veel werk zijn en daarom is het beter om een professional in te schakelen voor uw linkbuilding campagne. Deze kan zorgen dat u voor een bepaalde tijd overal links plaatst waardoor uw site in de zoekresultaten gaat klimmen. Staat uw pagina eenmaal op de hoogste plek, dan is het zaak om te zorgen dat deze daar blijft staan. Hoe langer u aan linkbuilding doet, hoe beter het dus voor uw site is.

Kan linkbuilding  uit?

Als we terugkomen op de vraag die wij in de inleiding stelden, namelijk: is investeren in linkbuilding de moeite waard, dan kunnen we zeggen: jazeker! Wie namelijk hoger in Google eindigt zal meer verkeer naar diens site leiden. Meer bezoekers op een site zorgt voor meer bestellingen en dus voor meer omzet. Zo kunt u zorgen dat uw bedrijf groeit en dat u een groot publiek van dienst kunt zijn. Informeer daarom naar de mogelijkheden bij een professioneel online marketing bureau.