Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Lekker oliebollen kopen

Meestal is het een vast ritueel om tijdens de feestdagen en speciaal met oud en nieuw om oliebollen kopen. Mijn dochter kan hier geen genoeg van krijgen en is meestal teleurgesteld dat de feestdagen weer voorbij zijn. Want ik heb met de paplepel ingegoten gekregen dat je deze lekkernijen alleen maar met oud en nieuw eet. Moest er dan ook even aan wennen toen wij laatst op een feest waren dat er een kraam stond die deze bollen stond te bakken. Een zeer lange rij stond ervoor te wachten tot de eerste baksels werden uitgedeeld. Uiteraard stond mijn dochter vooraan in de rij, zij moest en zal er ook eentje krijgen. 

Mijn dochter is helemaal tevreden

Tegenwoordig is het normaal dat je op feesten, zoals jaarmarkten en braderieën en seizoensmarkten een kraam staat waar je oliebollen kan kopen. Ondertussen ben ik er zelf ook wel een beetje aan verslaafd en ik moet zeggen dat vooral die met de krenten erin ik bijzonder lekker vind. Meestal neem ik een zak van deze lekkernij mee naar huis, kunnen wij ’s avonds bij een kopje koffie ook nog genieten van deze bijzonder lekkere snoeperij. Mijn man is een liefhebber van de appelbeignets, maar ook de wafels en de Berliner bollen gaan erin als koek.