Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Ontdek de nieuwste trends in haarverf voor dit seizoen

Zoals de blaadjes van kleur veranderen, doen we dat ook met ons haar. Dit seizoen zien we een terugkeer naar natuurlijke tinten. Denk aan warme chocoladebruin, diep mahonie of zachte honingblond. Het zijn kleuren die warmte uitstralen en bij veel verschillende huidtinten passen. Maar voor wie graag opvalt, zijn er ook de felle kleuren. Pastel blijft populair, maar ook neontinten winnen aan terrein. Die felle kleuren zijn niet alleen leuk voor een feestje, maar kunnen ook in een subtiele balayage worden toegepast voor een speels effect.

Het leuke aan deze trends is dat ze mogelijkheden bieden voor iedereen. Of je nu voor een natuurlijke look gaat of juist iets gewaagds wilt, alles kan. En het mooiste is: haarverf is tegenwoordig zo goed ontwikkeld dat het veel minder schadelijk is voor je haar. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Of je nu kiest voor een volledige kleuring of subtiele highlights, je kunt met Haarverf deze herfst en winter helemaal losgaan met kleur!

Zo kies je de perfecte haarverfkleur

Het kiezen van de juiste haarverfkleur kan een uitdaging zijn. Je wilt iets dat past bij je persoonlijkheid, maar het moet ook harmoniëren met je huidtoon. Een algemene tip is om te kijken naar de ondertoon van je huid. Heb je een warme ondertoon? Ga dan voor warme haarkleuren zoals goudblond of koperrood. Bij een koele ondertoon staan asblonde of juist diepe bruine tinten prachtig.

Je oogkleur kan ook een rol spelen in je besluit. Mensen met blauwe ogen kunnen vaak goed wegkomen met blonde verf, terwijl groene ogen prachtig uitkomen bij roodtinten. Het belangrijkste is om iets te kiezen waar jij je goed bij voelt. Het kan zelfs leuk zijn om eens iets totaal anders te proberen dan wat ‘logisch’ zou zijn – soms zijn het juist die verrassende keuzes die geweldig uitpakken.

Tips voor het aanbrengen van haarverf

Voorbereiding is het halve werk, zeker als het aankomt op haar verven. Zorg dat je haar schoon en vrij van stylingproducten is voordat je begint. Bescherm de huid rondom je haarlijn met wat vaseline om vlekken te voorkomen. En lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door; elke haarverf is net even anders.

Een goede applicatietechniek is essentieel voor een egaal resultaat. Begin bij de wortels en werk naar de punten toe, zorg ervoor dat elk plukje haar goed bedekt is. Gebruik een timer om te zorgen dat de verf niet te lang inwerkt – dat kan schadelijk zijn voor je haar en zal niet per se zorgen voor een intensere kleur.

Het onderhouden van je geverfde haar

Als je je haar hebt geverfd, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de mooie kleur. Gebruik daarom producten die speciaally ontworpen zijn voor gekleurd haar; deze helpen de kleur te beschermen en uitdroging te voorkomen. Vermijd daarnaast zoveel mogelijk het gebruik van hittestylingtools zoals krul- en stijltangen; deze kunnen de kleur sneller doen vervagen.

Wat betreft het bijwerken van je kleur: luister goed naar je haar. Sommige mensen moeten hun haar elke vier weken bijwerken, terwijl anderen het veel langer volhouden zonder zichtbare uitgroei of kleurvervaging. Een goede vuistregel is om te kijken naar hoe snel je haar groeit en hoe opvallend de uitgroei is.

Inspiratie uit de beroemdhedenwereld

Wil je wat inspiratie voor je volgende haarkleur? Kijk dan eens naar beroemdheden! Zij hebben vaak toegang tot de beste stylisten en proberen regelmatig nieuwe looks uit. Zo kun je zien hoe bepaalde kleuren eruitzien bij verschillende huidtinten en gezichtsvormen, wat jou kan helpen om te bepalen wat het beste bij jou past.

Natuurlijk hoef je niet precies dezelfde haarkleur te nemen als je favoriete celeb, maar het kan wel helpen om ideeën op te doen. Misschien zie je een combinatie van kleuren waar je zelf nog niet aan had gedacht, of merk je dat een bepaalde tint heel anders kan uitpakken afhankelijk van de styling.