Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Stedentrip Krakau en stedentrip Lissabon

Een stedentrip Krakau is altijd een goed idee, net als een stedentrip Lissabon waar later meer over wordt verteld. De stad Krakau is prachtig, en met een historisch centrum kijk je hier je ogen uit. Je komt prachtige architectuur tegen, met oude gebouwen van wel 800 jaar oud. Je zult tijdens een stedentrip Krakau een sprookjesachtig gevoel krijgen en deze mooie stad zal je zeker niet teleurstellen. Wist je dat Krakau in 2014 is bekroond tot de meest populaire stad voor een enerverende stedentrip? Dit alleen al is een goede reden om Krakau te bezoeken. Welke bezienswaardigheden zijn er allemaal te bezoeken tijdens een stedentrip Krakau?

Bezienswaardigheden in Krakau

Tijdens een stedentrip in Krakau moet je zeker even een bezoekje brengen aan de Grote Markt, want hier omheen vind je meerdere mooie bezienswaardigheden. O.a. zie je hier de Adalbertkerk, de Raadhuistoren en de Mariakerk. De Mariakerk bestaat al sinds de 13e eeuw, en dit is één van de mooiste kerken van Krakau. Het altaar is de grootste van Europa, wat zeer indrukwekkend is. Bij de Grote Markt vind je ook de Lakenhallen, waar je geheid een mooi souvenir aan kunt schaffen. Er zijn hier veel kraampjes te vinden met o.a. tassen, kunstwerken, schoenen en sieraden. Het gebouw van de Lakenhallen zelf is ook prachtig. Op de Grote Markt vind je overigens veel leuke terrasjes waar je een drankje kunt doen, maar het is ook heerlijk om even rond te lopen op dit mooie plein. En wat dacht je van een stedentrip Lissabon?

Stedentrip Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal, en je zult je hier zeker een paar dagen kunnen vermaken. Deze stad is het gehele jaar leuk om te bezoeken, omdat de zon er vaak schijnt. Tijdens een stedentrip Lissabon zul je veel leuke pleinen tegenkomen, gezellige tapasbars en grote winkelstraten. Overigens is Lissabon gebouwd op zeven heuvels, waardoor je veel mooie uitzichtpunten hebt. Eén daarvan is Castelo de Sao Jorge, wat op de hoogste heuvel van de stad ligt. Tijdens de klim naar boven kom je veel terrasjes tegen waar je even een drankje kunt doen, en als je eenmaal boven aan bent gekomen heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Taag. Dit is zeker de moeite waard, net als een bezoekje aan Torre de Belém. Dit is een verdedigingstoren die in de zestiende eeuw is gebouwd, en ook hier geniet je van een prachtig uitzicht. Aan lekker eten ontbreekt het ook zeker niet in deze prachtige stad. Ga jij voor een tripje naar Krakau, of naar Lissabon?