Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Wat is een schakelaar?

Een schakelaar is een apparaat waarmee je meerdere apparaten met elkaar kunt verbinden. Als je bijvoorbeeld een computer en een printer hebt, kun je een schakelaar gebruiken om ze met elkaar te verbinden zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Schakelaars zijn er in allerlei soorten en maten, en ze kunnen zowel bedraad als draadloos zijn.

Hoe schakelaars werken

Schakelaars werken door een pad te bieden waarlangs gegevens tussen twee apparaten kunnen reizen. Wanneer twee apparaten op een schakelaar zijn aangesloten, stuurt de schakelaar gegevens van het ene apparaat naar het andere. Dit wordt schakelen genoemd. Hiervoor moet de schakelaar eerst gegevens ontvangen van één van de apparaten. Zodra de gegevens zijn ontvangen, stuurt de schakelaar de gegevens naar het andere apparaat.

Belang van schakelaars

De reden waarom switches zo belangrijk zijn is dat ze je in staat stellen om meerdere apparaten met elkaar te verbinden zonder veel kabels te hoeven gebruiken. Als je bijvoorbeeld vier computers en vier printers hebt, zou je acht kabels nodig hebben als je ze allemaal rechtstreeks met elkaar zou verbinden. Als je echter een schakelaar gebruikt, heb je maar vier kabels nodig. Dat komt omdat de schakelaar als een hub fungeert waarin alle apparaten met elkaar verbonden zijn.

Soorten schakelaars 

Er zijn twee hoofdtypen schakelaars: bedraad en draadloos. Bedrade schakelaars zijn meestal sneller dan draadloze schakelaars omdat ze een directe verbinding tussen de apparaten hebben. Draadloze schakelaars zijn handig omdat ze geen kabels nodig hebben; ze zijn echter vaak langzamer dan bedrade schakelaars.

Conclusie 

Concluderend zijn switches apparaten waarmee je meerdere apparaten met elkaar kunt verbinden zonder veel kabels te hoeven gebruiken. Er zijn twee hoofdtypen schakelaars: bedraad en draadloos. Bedrade schakelaars zijn doorgaans sneller dan draadloze schakelaars omdat ze een directe verbinding tussen de apparaten hebben. Draadloze schakelaars zijn handig omdat ze geen kabels nodig hebben; ze zijn echter vaak langzamer dan bedrade schakelaars. 
Schakelaars kan je kopen op https://nlshop.se.com/!