Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Welke jas heb jij nodig?

In welk seizoen moet ik welke jas aandoen is een van de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd. Veel heren vragen zich af welk jas geschikt is voor welk seizoen. Een mantel is net iets te dik om in de lente en -herfstmaanden te dragen en een vest net weer te dun. Toch zijn er veel opties voor een te dikke en te dunne heren jas. Je kunt namelijk kiezen voor een heren bodywarmer

 

Jassen voor in de zomer

Tijdens de zomermaanden worden er bijna geen jassen gedragen. Echter is Nederland een regenland, waardoor we toch een jas zouden moeten aanschaffen. Het is handig om dan jassen te kopen van dunnere materiaal. Denk hierbij aan blazers, colberts en vesten. Ook zijn er jassen die waterafstotend zijn, die gemaakt zijn van ademend materiaal en of afneembare armen hebben. Ook deze zijn ideaal om te dragen op een warme dag, waar regen af en toe bij komt kijken. In principe kun je voor elke gelegenheid iets vinden. Ga je bijvoorbeeld naar zakelijke meeting, maar is het dragen van een jas moeilijk vanwege de hitte? Dan kun je kiezen voor een colbert of blazer. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een linnen blazer of een colbert van een lichte katoenen stof. Wil jij er toch sportief of casual uit zien? Ook dan kun je kiezen voor een colbert en of blazer. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een vest of bodywarmer van ademend materiaal of een jas van katoen. 

 

Jassen voor in de winter

Heren dragen in het algemeen altijd winterjassen en dat is maar goed ook. S Winters is het erg koud en is het weer niet te verdragen zonder een jas. Je kunt tijdens de wintermaanden kiezen voor een fleece jack, een gewatteerde parka, een lange mantel en of een jas met een winddichte en waterafstotende voering. Winterjassen zijn over het algemeen comfortabel en gaan ook lang mee. Je kunt ze verdelen onder een aantal categorieën. Denk hierbij aan sport jassen, mantels, parka’s en jacks. Hiernaast worden er ook veel vesten gedragen. Vesten houden je lichaam namelijk ook erg warm. 

 

Opties voor Lente en herfstmaanden

Heren vinden het moeilijk om een jas te kiezen om tijdens de lente en -herfstmaanden te dragen. Een bodywarmer is hierdoor een hele fijne optie. Bodywarmers houden je namelijk warm en zijn tegelijkertijd ook niet super dekkend. Hierdoor laat het jas ook wat koude lucht door. Ook zorgen bodywarmers voor optimale bewegingsruimte. In principe kun je in elk seizoen een bodywarmer dragen. Het ligt natuurlijk aan de stof van de bodywarmer. In de zomer en -lentemaanden kun je bijvoorbeeld kiezen voor een katoenen bodywarmer. Tijdens de herfst en -wintermaanden kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bodywarmer met een donzen en veren voering.