Vonk Online

Online Feest en Partijen advies

Zo kleed je de tafel perfect voor een paasontbijt

Rond de paasdagen zijn we allemaal een lang weekend vrij. Dat is een mooi moment om samen te komen met familie en vrienden en voor kinderen is het leuk om paaseieren te zoeken. vanwege de corona pandemie is het de afgelopen jaren niet altijd gelukt om leuk samen te komen tijdens een paasontbijt maar nu we weer meer vrijheid hebben, is het een mooie kans om flink uit te pakken. Een gezellig en smaakvol opgemaakte tafel is de basis voor een geslaagd paasontbijt. Er zijn een paar stappen die je kan nemen om er zeker van te zijn dat jouw tafel er stijlvol en verzorgd uitziet. Hieronder beschrijven we enkele stappen om de tafel voor een paasontbijt te kleden.

Begin bij de basis

Bij het aankleden van een tafel voor een paasontbijt is het belangrijk om te beginnen bij de basis, het tafelkleed. Nu kan je natuurlijk een wegwerp tafelkleed van papier kopen maar hier komen gemakkelijk gaten in en dit kan niet goed tegen vocht. Voor een verzorgde en luxueuze uitstraling kun je overwegen om gebruik te maken van gecoat tafellinnen. Dit type tafellinnen is niet alleen makkelijk schoon te houden, het is ook waterafstotend en slijtvast. Kies voor gecoat tafellinnen in een tint die bij het tafelkleed en het paasontbijt past, zoals pastelgroen of geel. Kies anders voor een tafelkleed in een lichte, frisse kleur zoals wit of beige, of ga voor een opvallende print of patroon als je een statement wilt maken. Je kan het tafelkleed op maat laten maken op het moment dat je een afwijkende vorm tafel hebt.

Pak flink uit

Om een paassfeer aan de te geven kun je specifieke toevoegingen doen aan de tafel. Voeg bijvoorbeeld paasversiering toe zoals paashaasjes, eieren of bloemen. Je kunt ook kaarsen in passende kleuren toevoegen voor een gezellige en sfeervolle verlichting. Veel mensen zetten ook paas takken neer op de kast of op tafel. Let er dan wel op dat deze niet In de weg staan en dat de gasten elkaar over de tafel nog wel kunnen aankijken Zonder om de hoge paastakken heen te hoeven kijken. Tot slot is het de moeite waard om goed te kijken naar de eierdoppen. Bij een paasontbijt hoort nou eenmaal een eitje. Op het moment dat er kinderen komen dan kan je ze de eieren laten versieren. Gebruik hiervoor een niet giftige verf op waterbasis.